Bıçaklı saldırı karıştırdı - NŞanlıurfa HaberNŞanlıurfa Haber Bıçaklı saldırı karıştırdı - NŞanlıurfa Haber

Bıçaklı saldırı karıştırdı

IMG 4222

İrlanda’nın başkenti Dublin’de dün beş yaşındaki bir kız çocuğuna yapılan bıçaklı saldırı sokaklarda şiddet olaylarını başlattı.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, dün Dublin’in merkezinde, günün erken saatlerinde bir kadın ve iki küçük çocuğun da hastaneye kaldırıldığı bıçaklı saldırıda beş yaşındaki bir kız çocuğunun ağır yaralanmasının ardından, araçların yakıldığı ve çevik kuvvet polisinin saldırıya uğradığı şiddetli çatışmalar yaşandı.

İrlanda polisi, bir okulun dışında gerçekleşen saldırının ardından kız çocuğunun Dublin’deki bir hastanede acil tıbbi tedavi gördüğünü açıkladı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra, bazıları metal çubuklarla silahlanmış ve yüzlerini kapatmış kalabalık bir grup sokaklara döküldü.

Polis “küçük bir grup haydutun neden olduğunu” söylediği huzursuzluğu kontrol altına almak için Dublin şehir merkezinde çoğu çevik kuvvet teçhizatlı 400’den fazla memurun görevlendirildiğini söyledi.

İrlanda Parlamento binası Leinster House çevresinde de bir polis kordonu oluşturuldu ve atlı polisler yakındaki Grafton Caddesi’ndeydi.

Bazı göstericiler işaret fişekleri ve havai fişekler atarken, diğerleri bar ve restoranların dışındaki sandalye ve tabureleri tutarken çevik kuvvet polisiyle çatışmalar yaşandı.

Kargaşa sırasında bir dizi polis aracı ve bir tramvay hasar görürken, şehrin O’Connell Köprüsü üzerinde bir otobüs ve araba da ateşe verildi.

Dükkanların camları rutin olarak kırıldı ve bazı mağazaların da yağmalandığı ihbar edildi. Şehirdeki tüm toplu taşıma araçlarıın seferleri askıya alındı ve birçok firma personelini Cuma günü evden çalışmaya çağırdı.

Aşırı sağcı bir grup

İrlanda’nın en üst düzey polis yetkilisi Drew Harris, “Aşırı sağ ideolojiyle hareket eden tam bir çılgın holigan grubumuz var ve ayrıca bu yıkıcı eğilim ciddi şiddet olaylarına karıştı” dedi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, göstericiler göçmenler aleyhine sloganlar attılar.

Polis ve siyasetçiler günün erken saatlerinde sukûnet çağrısında bulunarak saldırıya ilişkin yanlış bilgilendirmelere karşı uyarıda bulundular.

Adalet Bakanı Helen McEntee “Bu akşam şehir merkezimizde tanık olduğumuz sahnelere müsamaha gösterilemez ve gösterilmeyecektir. Haydut ve manipülatif bir unsurun dehşet verici bir trajediyi tahribat yaratmak için kullanmasına izin verilmemelidir” diye konuştu.

Şüpheli de yaralı

Polis, 50’li yaşlarında ağır yaralı bir adamın da soruşturmada “şüpheli kişi” olduğunu açıkladı. Kimliği hakkında başka bir ayrıntı açıklanmadı.

Basın toplantısında polis yetkilisi Harris, olayın bıçaklı saldırının terör bağlantılı olup olmadığının sorulması üzerine, “Bu saldırı için herhangi bir olası nedeni asla gözardı etmedim… Bu saldırının nedenini belirlemek için tüm soruşturma hatları açık” dedi.

Öğle saatlerinde meydana gelen bıçaklı saldırıda 30 yaşlarında bir kadın da ciddi şekilde yaralandı. Diğer iki çocuk, beş yaşında bir erkek ve altı yaşında bir kız çocuğu, daha az ciddi yaralanmalar geçirdi ve çocuk hastaneden taburcu edildi.

Polis, saldırıda bir bıçak kullanıldığına dair daha önceki tanık raporlarını doğruladı, ancak yaralanmaların niteliği hakkında daha fazla ayrıntı veremedi.  Polis yetkilisi, “Anladığım kadarıyla halktan kişiler olaya çok erken bir aşamada müdahale etmişler ve biz de bu kişileri böylesine travmatik ve kendileri için potansiyel olarak tehlikeli bir duruma müdahil oldukları için alkışlıyoruz” dedi.

Kaynak: Ajans Bizim

☀️

Şanlıurfa

8°C

Durum: Açık