DOLAR 34,8136 0.09%
EURO 36,8686 0.22%
ALTIN 2.973,201,04
BITCOIN 3428545-0,63%
Şanlıurfa
10°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

GAP Hassas Tarım Şanlıurfa’da

GAP Hassas Tarım Şanlıurfa’da

ABONE OL
22 Kasım 2024 16:50
Urfa Haberleri GAP Hassas Tarım Şanlıurfa’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü, HAVELSAN ve Harran Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen GAP HASSAS uygulamasının lansmanı, Şanlıurfa’da düzenlenen GAP Hassas Tarım 2. Faz Tanıtım Töreni’nde yapıldı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim YUMAKLI’nın katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan MARAL tarafından yapılan GAP HASSAS sunumunun ardından yazılım, uygulamalı bir şekilde tanıtıldı.

 

Kamu ve özel sektörde hassas tarım teknolojileri alanında kaydedilen güncel gelişmeler ve uygulamalar, tören sonrasındaki panelde kapsamlı olarak ele alındı.

 

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK’un yaptığı panelde, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ ATALAY, HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif NACAR ve HEKTAŞ Genel Müdürü Enis Emre TERZİ panelist olarak yer aldılar.

 

Etkinlikte ayrıca TÜBİTAK Uzay, HAVELSAN, GAP Yeşil İnovasyon ve TAGEM’in yanı sıra bu alanda GAP Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalar, açılan stantlarda ürünlerini tanıttılar.

 

Lansmanda yazılıma kazandırılan yeteneklerin kamuoyu ile paylaşılmasının yanı sıra düzenlenen paneller ve eğitimlerle dijital tarım teknolojileri konusunda bir farkındalık oluşturulması, mevcut durumun ortaya konması ve gelecek perspektifi çizilmesi amaçlandı.

 

Yerli ve milli akıllı tarım yazılımı GAP HASSAS; çiftçilerin, periyodik olarak tarımsal üretim sürecini izlemelerini, kayıt altına almalarını, sistemde kayıtlı tarım danışmanları ile bulgu paylaşımı yapmalarını ve bu paylaşımlar üzerinden canlı olarak görüş ve öneri almalarını sağlıyor.

 

Uygulama ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hassas tarım sistemlerinin yaygınlaştırılması ve tarımsal üretim verimliliğinin artırılması hedefleniyor.

En az 10 karakter gerekli