deneme bonusu veren siteler editorbet giriş editorbet giriş
İsrail-Hamas çatışmasında 19. güne girildi. Saldırıların başından beri hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 6 bini aştı.
İsrail son günlerde hava saldırılarını daha da yoğunlaştırdı. İsrail ordusu, uluslararası toplumun çağrılarına “Gazze’ye yakıt girişine izin verilmeyeceğini” sözleriyle yanıt verdi.
İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, 7 Ekim saldırılarına karışan Hamas üyelerine idam cezası verilmesi çağrısı yaptı.
Öte yandan çatışmaların başlamasından beri Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ilk kez Hamas ve İslami Cihad’ın üst düzey yetkilileriyle görüştü.
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 7 Ekim’den bu yana ilk kez Gazze’deki örgütlerin üst düzey liderleriyle görüştü.
Nasrallah İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Salih el-Aruri’yle bir araya geldi.
Açıklamada, “İsrail’in Gazze ve Filistin’e yönelik acımasız saldırısının durdurulması için direniş cephesinin bu hassas süreçte gerçek zaferi elde etmek adına yapması gerekenler değerlendirildi.” ifadeleri kullanıldı.
İsrail’in Gazze’ye kara operasyonu başlatması halinde Hizbullah’ın Lübnan’dan İsrail’e saldırabileceği belirtiliyor.