Bakım ve onarım çalışmaları Erzurum Büyükşehir Belediyesince üstlenilen Telabyad’a bağlı Hamam Türkmen beldesindeki ortaokul ve lise binası, düzenlenen törenle eğitim öğretimin hizmetine sunuldu.
Telabyad’a bağlı Hamam Türkmen beldesindeki Hamam Türkmen İmam Hatip Ortaokulu ve Hamam Türkmen Lisesinin bakım onarım işlemleri, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle tamamlandı.

Kapı pencereleri, elektrik ve su tesisatı tamamen değiştirilen okul binasının çatı onarımı yapıldı. İç ve dış cephesi boyanarak, çevre düzenlemesi de yapılan okul, düzenlenen törenle eğitim öğretimin hizmetine açıldı.
Hamam Türkmen Lisesinde düzenlenen törene, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Fuat Güney, Telabyad Koordinatörü Oğuzhan Erdi Atak, Telabyad Mahalli Meclis Başkanı Vail Hamdo, meclis üyeleri, Hamam Türkmen halkı ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Abdullah Erin, bölgede yapılan çalışmaları hatırlatarak “Telabyad’da, Hamam Türkmen’de, Silük’te kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, son derece karmaşık olan bir coğrafyada, bölgenin huzura kavuşturulması, terörden arındırılması, PKK terör örgütü başta olmak üzere terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesi için, Cumhurbaşkanımız liderliğinde büyük bir mücadele ve azim ortaya koyuyor” diye konuştu.
Konuşmasının ardından okulun açılış kurdelesini öğrencilere kestiren Vali Erin, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.