KADINLAR EL EMEĞİ HALILAR ÜRETİYOR - NŞanlıurfa HaberNŞanlıurfa Haber KADINLAR EL EMEĞİ HALILAR ÜRETİYOR - NŞanlıurfa Haber

KADINLAR EL EMEĞİ HALILAR ÜRETİYOR

2286F200 C98A 4DA3 9EE5 A94F1B9A5B8C

Karaköprü’nün Hamurkesen Mahallesinde açılan halı dokuma merkezinde kadınlar el emeği halılar üretiyor

Karaköprü Belediyesi sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında toplumun her kesimine yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Hamurkesen Mahallesinde, kırsalda yaşayan vatandaşların kalkınması için kazandırılan halı dokuma merkezinde kırsalda yaşayan kadınlar hem üretim yapıyor hem de para kazanarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

FBC55A36 4A5F 46B9 9AC4 D2F0AF592C48

Karaköprü Belediyesinin GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Sanayi Bakanlığı iş birliğiyle yaptığı ‘Maharetli Hanım Eller’ projesiyle ilçeye bağlı Hamurkesen Kırsal Mahallesine kazandırılan halı dokuma merkezinde kadınlar el emeği, göz nuru halılar üretiyor.

Projede özellikle dezavantajlı kesimlerin ve kadınların çalışması, üretim yapması hedeflenirken, burada kadınlar halı dokuma mesleğini öğrenirken, bir yandan da boş zamanlarını değerlendirerek para kazanıyor.

B47D9097 944C 4AD3 B815 6ECD2D2EE6D8

Başkanı Metin Baydilli, ilçenin en büyük iki kırsal mahallesine halı dokuma merkezleri kazandırarak kırsaldaki kadınların da hem boş zamanını zanaat öğrenerek değerlendirmesi hem de aile bütçesine katkı sağlamasına vesile olduklarını kaydetti.

Kadınların ürettiği halılar anlaşmalı firma tarafından teslim alınarak yurt içinde ve yurt dışında satışa sunuluyor.

☁️

Şanlıurfa

6°C

Durum: Çok Bulutlu