DOLAR 32,5414 0.24%
EURO 34,7561 0.05%
ALTIN 2.491,251,19
BITCOIN 20650644,05%
Şanlıurfa
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Koronavirüs, Aşı ile Önlenebilir

Koronavirüs, Aşı ile Önlenebilir

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aşı Çalışma Grubu, Aşı Haftası kapsamında 30 Nisan 2021 günü aşılamanın önemine ve Türkiye’deki aşılamanın durumuna dikkat çeken çevrimiçi bir basın toplantısı düzenledi.

ABONE OL
1 Mayıs 2021 13:08
Urfa Haberleri Koronavirüs, Aşı ile Önlenebilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aşı Çalışma Grubu, Aşı Haftası kapsamında 30 Nisan 2021 günü aşılamanın önemine ve Türkiye’deki aşılamanın durumuna dikkat çeken çevrimiçi bir basın toplantısı düzenledi.

Aşı Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eskiocak “Aşı aralıklarını nasıl düzenleyeceğiniz faz çalışmalarının ürettiği bilgiler üzerinden olmalı” vurgusu yaptı. Pandemi yönetiminin süreci özenli yürütmediğini söyleyen Eskiocak, pandemi sürecinde güvenin asla sarsılmaması ve sürekli artan bir eğilimde olması gerektiğini kaydetti.

Pandemi Çalışma Grubu üyesi Prof. Dr. Melek Demir ise, aşı yetersizliği söz konusu olduğunda farklı stratejiler sergilenebileceğini ifade ederek dünyadaki farklı modellemelerden aktarımlar yaptı. Demir, “Eğer sınırlı bir aşınız varsa ve hızla pandemiyi durdurmak istiyorsanız; burada tam koruyuculuktan çok, intervallerin arasını uzatmak düşünülebilir” diye ekledi.

Pandemi Çalışma Grubu üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol da, bireyi koruma ve pandemiyi sınırlandırma stratejilerinin temel gerekliliklerinden bahsedip hızlı aşılama için aşı yeterliliğinin baş koşul olduğunun altını çizdi. Davutoğlu Şenol yürütülecek stratejinin kamuoyuna iyi anlatılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

MEKAN VE KADRO SORUNLARI

TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Kazım Doğan Eroğulları aşılamanın yürütüldüğü aile sağlığı merkezlerindeki mekan ve kadro sorunlarından bahsetti. Bakanlığın aldığı her kararın kaosu büyüttüğünü belirten Eroğulları “55 yaş üstüne aşıyı açtılar ama randevu sistemini kapattılar. Şu anda aşı yok, randevu yok ama aşılama varmış gibi bir algı yönetimi var. Bu da vatandaşlar ile aile sağlığı merkezlerindeki çalışanları karşı karşıya getiriyor” diye konuştu.

TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Onur Naci Karahancı ise, aşı yetersizliğinin en temel sebebinin aşıların piyasanın insafına terk edilmesi olduğuna dikkat çekti. Aşıdaki önceliklendirmede sağlık çalışanlarının bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Karahancı, son olarak KHK’ler ve güvenlik soruşturmaları ile hakları gasp edilen sağlık emekçilerinin görevlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. (BSHA)

En az 10 karakter gerekli