KÜLTÜR VE TURİZM YOLUNDA ASFALT ÇALIŞMASI BAŞLADI - NŞanlıurfa HaberNŞanlıurfa Haber KÜLTÜR VE TURİZM YOLUNDA ASFALT ÇALIŞMASI BAŞLADI - NŞanlıurfa Haber

KÜLTÜR VE TURİZM YOLUNDA ASFALT ÇALIŞMASI BAŞLADI

9ddcd8eb 943c 4e15 a4fe 723d3d950a99

Kent trafiğini rahatlatacak, turizme katkı sunacak projelerin bir bir hayata geçirilmesinde öncülük eden Başkan Beyazgül’ün girişimleriyle Hazreti İbrahim ile Hazreti Eyyüp peygamber makamları arasında direkt bağlantıyı sağlayacak “Kültür ve Turizm Yolu’nda sıcak asfalt serimi başladı.

b6aa9b3e 7ab6 4fdd bd8d 8b7695a99975

Şanlıurfa’nın tarihi ve turizminin geliştirerek, kentin güzel bir görünüme kavuşması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki trafik sıkışıklığını en aza indirecek yeni yollar açarak hem yaşam alanlarını rahatlatıyor hem de çevre ve cephe düzenlenmeleriyle şehrin manevi atmosferine katkı sağlıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Halil-ül Rahman(Balıklıgöl) ve Eyüp Peygamber makamını birbirine bağlayacak olan ‘Kültür ve Turizm Yolu’ projesi ile açılacak yeni yol güzergâhında Kültürel değerleri ön plana çıkaracak cepheleri ve aydınlatmaları ile örnek bir proje ortaya koymak maksadıyla başlattığı yolda asfaltlama çalışmaları başladı.

Proje kapsamında Eyyübiye İlçesi, Muradiye, Hacıbayram, Şıhmaksut ve Eyyübiye mahalleleri sınırları içerisinden geçen güzergâhın toplam proje alanı 51 bin iki yüz bir metrekare olan yol güzergâhında bulunan 476 yapı kamulaştırılarak yıkıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün Kültür ve Turizm yolunda ilk kepçenin vurulduğu an “Bu yol Hz. İbrahim Peygamberin makamından Hz. Eyyüp Peygamberin makamına açılacak bir gönül yoludur” dediği Eyyübiye ilçesinde bulunan ‘Kültür ve Turizm Yolu’ kısa sürede asfaltlanarak vatandaşların hizmetine açılacak.