DOLAR 28,9602 0.12%
EURO 31,2742 -0.03%
ALTIN 1.889,280,15
BITCOIN 1257105-1,06%
Şanlıurfa
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

LOJMAN VE KORUMA HAKLARI İPTAL

LOJMAN VE KORUMA HAKLARI İPTAL

ABONE OL
5 Nisan 2021 15:01
Urfa Haberleri LOJMAN VE KORUMA HAKLARI İPTAL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘montrö’ bildirisinde imzası olan 10 emekli amiralle ilgili gözaltı kararı verildi.

Soruşturmada emekli amirallerden 10’u gözaltına alınırken, 4 şüpheliye 3 gün içinde emniyete müracaat etmeleri için tebligat yapıldı.

Soruşturmada amiraller ‘cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmak’la suçlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Gözaltına alınmasına karar verilen şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alınmış, tüm şüphelilere ilişkin arama ve el koyma işlemleri usulünce icra edilmiştir” denildi.

Soruşturma kapsamında Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alındı.

Atilla Kıyat, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu ve Mustafa Özbey ise ifadeye çağrıldı.

Montrö bildirisine imza atan emekli amirallerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre 104 emekli amiralin lojman ve koruma hakları iptal edildi.

En az 10 karakter gerekli