Özgür Özel, Schengen vizesi sorununu gündeme getirdi - NŞanlıurfa HaberNŞanlıurfa Haber Özgür Özel, Schengen vizesi sorununu gündeme getirdi - NŞanlıurfa Haber

Özgür Özel, Schengen vizesi sorununu gündeme getirdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bükreş’teki temasları kapsamında Türk vatandaşlarının Schengen vizesi konusunda yaşadığı sorunları dile getirdiğini açıkladı.

Bükreş’te Avrupalı sosyal demokrat partilerin çatı partisi Avrupa Sosyalist Partisi’nin (PES) Liderler Zirvesi’ne katılan Özel, ikili görüşmeler yaptı.

Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bükreş’te dün yaptığımız temaslar sırasında çok sayıda liderle olduğu gibi Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu’nun Başkanı Iratxe Garcia Perez ile görüşmemizde de vize sorununu konuştuk.

Avrupa’ya seyahat edecek vatandaşlarımızın Schengen vizesi için aylarca randevu beklediklerini, öğrencilerimiz, iş insanlarımız ve şoförlerimiz başta birçok vatandaşımızın yaşadığı zulme varan mağduriyeti anlattık.

Avrupa’nın bu soruna acil çözüm getirmesi gerektiğini söyledik. Sayın Garcia Perez, bu konuyla derhal ilgileneceğini ve bizi bilgilendireceğini belirtti.”