Rusya, 20 Ukrayna İHA'sını düşürdü - NŞanlıurfa HaberNŞanlıurfa Haber Rusya, 20 Ukrayna İHA'sını düşürdü - NŞanlıurfa Haber

Rusya, 20 Ukrayna İHA’sını düşürdü

IMG 1310

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus hava savunma sistemlerinin Ukrayna tarafından Moskova da dahil olmak üzere çeşitli bölgelere fırlatılan 20 insansız hava aracını düşürdüğünü bildirdi.

Bakanlık, Ukrayna’ya ait insansız hava araçlarının Moskova, Tula, Kaluga ve Bryansk bölgeleri üzerinde düşürüldüğünü belirtti. Bölge valisi Aleksey Diumin, Tula’da İHA enkazının bir konutun üzerine düşmesi sonucu bir kişinin yaralandığını söyledi.

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin de gece boyunca İHA saldırısı girişiminde bulunulduğunu söyledi. Rus yetkililer, Ukrayna’ya ait insansız hava araçlarının Moskova bölgesinin çeşitli yerlerinde düşürüldüğünü kaydetti.

Rus gazetesi Kommersant’a göre, saldırı sonucunda Moskova’nın ana havalimanlarında uçuşlar ertelendi ya da iptal edildi.

Rusya, önceki gece Kiev’e yoğum bir İHA saldırısı yapmış, Ukrayna 71 İran yapımı Rus İHA’sının düşürüldüğünü açıklamıştı.

 

☀️

Şanlıurfa

7°C

Durum: Açık