SURUÇ’LU ESNAFIN KUR’AN AŞKI - NŞanlıurfa HaberNŞanlıurfa Haber SURUÇ’LU ESNAFIN KUR’AN AŞKI - NŞanlıurfa Haber

SURUÇ’LU ESNAFIN KUR’AN AŞKI

IMG 20250509 WA0045

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde yaşayan 73 yaşındaki Ahmet Salar, ilerlemiş yaşına rağmen 45 gün gibi kısa bir süre içerisinde Kur’an okumayı öğrendi. İlçede esnaflık yapan Salar’ın büyük azmi ve gayreti takdir topladı.

IMG 20250509 WA0044Suruç İlçesinde yaşayan Ahmet Salar, uzun süredir Kur’an okumayı öğrenmek istiyordu. Hacı Lami Cami Müezzin Kayyımı Murat Köse, Salar’a ders vermeye karar verdi.

IMG 20250509 WA0043Müezzin Kayyım Köse, boş zamanlarında Salar’ın iş yerine giderek Kur’an dersi vermeye başladı. Salar, büyük bir azim göstererek 45 gün gibi kısa bir süre içerisinde Kur’an okumayı öğrendi.

Kur’an okumayı öğrenmenin mutluluğunu yaşayan Salar, Kur’an-ı hatmetmeyi hedeflediğini belirterek, “Hocamın gayretleri sonucunda Kur’an okumayı öğrendim. Allah ondan razı olsun.” ifadelerini kullandı.