elektrikli araç için ultra hızlı şarj sistemi - NŞanlıurfa HaberNŞanlıurfa Haber elektrikli araç için ultra hızlı şarj sistemi - NŞanlıurfa Haber

elektrikli araç için ultra hızlı şarj sistemi

a2f5dbc6 20fe 4540 bab7 6aa9fd5c4793

 

Çin’in otomobil devi BYD, benzinli bir arabanın deposunun dolmasıyla benzer hızda şarj olabilen ultra hızlı bir elektrikli araç (BEV) şarj sistemini duyurdu.

ABD’li Tesla’nın rakibi olan BYD, şarj cihazlarının en yeni elektrikli araçlarını beş ila sekiz dakika içinde olarak tam şarj edebildiğini söyledi.

Şirket pazartesi günü yaptığı açıklamada, Çin genelinde 4.000’den fazla yeni şarj istasyonu kurmayı planladığını belirtti.

Şarj süreleri ve sınırlı menziller, gazlı ve dizel araçlardan elektrikli araçlara geçişi kısıtlayan önemli bir faktör olsa da Çinli sürücüler bu değişimi benimsedi. Geçen yıl pille çalışan ve hibrit araçların satışları yüzde 40 arttı.

1260f75c b0ee 4833 bb3b bd0d4919acd5

Çinli şirket batarya üretmeye başladı ve ülke dışında genişleyen bir ‘otomobil imparatorluğu’ kurarken bir yandan da batarya ve enerji depolama teknolojisini geliştiriyor. Şirket 1 megavatlık flaş şarj cihazlarının beş dakikada 400 kilometrelik menzili gidecek kadar güç sağlayabildiğini söylüyor.

BYD’nin kurucusu Wang Chuanfu yaptığı açıklamada, şarj hızlarını en üst düzeye çıkarmak için ultra yüksek voltaj ve büyük bir akım gerektiğini söyledi.

Wang, “Kullanıcıların şarj konusundaki endişelerini tamamen gidermek için amacımız, elektrikli araçların şarj süresini yakıtlı araçların yakıt ikmali süresi kadar kısa hale getirmektir,” dedi.

Şirket ayrıca flaş şarj sisteminin, kendi geliştirdiği silikon karbür güç çiplerine dayandığını söyledi.

Şanlıurfa

8°C

Durum: patchy rain nearby