İstanbul Çekmeköy’de uyuşturucu baskınında polise ateş açıldı. Ağır yaralanan polis memuru, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Saldırganlardan biri öldürülürken ikisi yakalandı.
İstanbul emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Aydınlar Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi’nde bulunan eve uyuşturucu operasyonu gerçekleştirdi.
Yapılan operasyonda evde bulunan şüpheliler polis ekiplerine ateş açtı.
Çıkan çatışmada özel harekat polisi Emre Albayrak yaralandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan polis memuru Emre Albayrak şehit oldu.
SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ
Şüphelilerden R.A. (35) öldürülürken diğer şüpheliler Ç.A. ve C.A. gözaltına alındı.
SUÇ DOSYALARI KABARIK
Yapılan araştırmalarda baba C.A.’nın “kasten yaralama”, iki oğlundan biri olan Ç.A.’nın ise “tehdit”, “hakaret”, “genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması”, “kasten yaralama”, “trafik güvenliğini tehlikeye sokmak”, “görevi yaptırmamak için direnme”, “kötü muamele”, “çocuğun kaçırılması”, “kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak” ile “uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti” suçlarından 21 suç kaydı olduğu belirlendi.
Çatışmada öldürülen, polise yönelik saldırıyı gerçekleştiren R.A.’nın ise “trafik güvenliğini tehlikeye sokmak”, “kasten yaralama”, “tehdit”, “hakaret”, “bilişim yoluyla hırsızlık” ve “kötü muamele” suçlarından 10 suç kaydı bulunduğu tespit edildi.
SORUŞTURMA SÜRÜYOR
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Başsavcılıkça yürütülmekte olan bir soruşturmaya ilişkin Çekmeköy’de bulunan bir eve arama işlemi yapıldığı esnada evin içinden kolluk güçlerine ateş açıldığı belirtildi.
Açılan ateş sonucu İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli bir polis memurunun ağır yaralandığı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu ifade edilen açıklamada, çıkan çatışmada R.A.’nın ölü, Ç.A. ve C.A’nın ise sağ ele geçirildiği kaydedildi.
Açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın Cumhuriyet Başsavcılığınca ivedilikle ve titizlikle yürütüldüğü bildirildi.
ACI HABER VERİLDİ
Albayrak’ın Samsun’un Ladik ilçesindeki yaşayan annesi Neslihan ve babası Ramazan Albayrak’a acı haber verildi.
27 yaşındaki Albayrak’ın evli olduğu, 6 yıl önce Hakkari’de göreve başladığı, 2022’den bu yana İstanbul’da görev yaptığı öğrenildi.
YERLİKAYA’DAN TAZİYE MESAJI
“Milletimizin başı sağ olsun. Üzüntümüz çok büyük.” ifadelerini kullanan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “İstanbul Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli Kahraman evladımız Emre Albayrak, Çekmeköy’de uyuşturucu operasyonu sırasında açılan ateş sonucu yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet; ailesine, Kahraman Emniyet Teşkilatımıza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehidimizin makamı âli olsun.” dedi.