Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları - NŞanlıurfa HaberNŞanlıurfa Haber Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları - NŞanlıurfa Haber

Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları

A52DB046 01EB 4316 847C 07043B3AF4FA

Harran Üniversitesi’nde 1. Ulusal Eğitimde Yapay ZekâUygulamaları Kongresi Başladı

Harran Üniversitesi ev sahipliğinde Millî Eğitim Bakanlığı,Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Genç STEM Derneği iş birliğiyle 1. Ulusal Eğitimde Yapay Zekâ Kongresi başladı.

Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi Büyük Anfi Salonunda başlayan kongreye, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mustafa Akın, Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

6D8E8127 9458 43D7 84DD AEEBF79F045D

Kongrede, Ulusal Eğitimde Yapay Zekâ Kongresi Eş Başkanı Doç. Dr. Ragıp Terzi, Genç Stem Derneği Başkanı Mustafa Taşıyan, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal birer açış konuşması yaptılar.

Ülkemizde ve uluslararası platformda yapılan yapay zekâ çalışmalarının, eğitimdeki örnek projelerin, öğretim uygulamalarının sonuçlarının akademik ve eğitim camiası ile paylaşılması ve bunun sonucunda da yaygınlaştırılmasının sağlanması amacıyla yapılan kongrede, uzmanlık, deneyim ve bilimsel çalışmaların paylaşılması hedefleniyor. AyrıcaErasmus, eTwinning, TÜBİTAK, yerel kalkınma ajansları, Bakanlıklar ve diğer kurum ve kuruluşlarca desteklenen projeler, yerel projeler ile okullarda gerçekleştirilmiş örnek öğretim uygulamaları kongrede bildiri olarak sunumlarıgerçekleştirilecek.

2117A83A 1618 4B63 A70A 1477E0BEEACB

Üç gün sürecek kongreye, hem yüz yüze hem de online olarakkatılım sağlanıyor. 16 davetli konuşmacının, 126 bildiri sahibinin ve yüz yüze olmak üzere 500 dinleyicinin yer aldığıkongrede, gelişen yapay zekâ ve öğretimsel teknoloji araçları üzerine önemli tartışmalar yapılacak. Kadim Harran Okulu’nun temellerinin atıldığı bu bölgede, kongre kapsamında ayrıca erken yaşta oyun ve oyunlaştırma, masallarla STEM+A, STEM etkinlikleri, eğitimde yapay zekâ uygulamaları, eğitimde drama ve robotik kodlama konularını içeren altı farklı workshop düzenlenecek.

BDC20E5F E0FF 47A2 8F9D F6590CD175F7

Kongrenin açış seremonisinin ardından Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesine geçilerek, Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinin geliştirdiği “Gap Bölgesinde Dijital Tarım” projesi hakkında Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Kaya,Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Doç. Dr. Mehmet Şenbayram ve Doç. Dr. Abdullah Kahriman, protokol üyelerine, geliştirdikleri proje hakkında bilgiler verdiler.

Şanlıurfa

11°C

Durum: patchy rain nearby