‘Katı Atık Aktarma İstasyonu’ - NŞanlıurfa HaberNŞanlıurfa Haber ‘Katı Atık Aktarma İstasyonu’ - NŞanlıurfa Haber

‘Katı Atık Aktarma İstasyonu’

B34138BC 3F69 40EC 9A2E 340BB15DECAE

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hilvan’a yapılan ‘Katı Atık Aktarma İstasyonu’ projesinin çalışmaları, vatandaşların talebi üzerine alınan ortak bir kararla durduruldu.

Hilvan’da, vahşi depolama yöntemiyle depolanan katı atıkların çevreye verdiği rahatsızlığı gidermek adına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hilvan Bahçelievler Mahallesi sınırları içinde yapımına başlanan ve üstü kapalı olarak uygulanması planlanan ‘Katı Atık Aktarma İstasyonu’ projesinin çalışmaları kısa süre önce başladı.

B985F83B DFFF 41F2 9AFB 61374FE4195E

İnşaatın başlamasıyla beraber mahalle sakinleri başta olmak üzere vatandaşlar Hilvan Belediyesi’ne başvurarak proje uygulama yerinin değiştirilmesi için talepte bulundu. Vatandaşları dinleyen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, gelen talepleri Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile paylaştı.

Yapılan istişareler neticesinde, vatandaşların isteklerinin geri çevrilmemesi adına yeni bir alternatif alan için çalışma başlattıklarını belirten Başkan Bayık ‘Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül ve Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Sayın Mustafa Kaytan ile birlikte yaptığımız görüşmelerin ardından mevcut yerde yapımına başlanan çalışmaları durdurma kararı aldık. 12 Milyon TL değerindeki bu projenin en kısa zamanda hayata geçmesi için yeni bir alternatif alanın tespiti için çalışmalarımıza başladık’ dedi.

AA910842 FD6B 4233 B92D 09450C7632A4

‘Katı Atık Aktarma İstasyonu’ proje çalışmalarının durdurulmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Bahçelievler Mahalle Muhtarı Halil Toprak ‘Proje alanının değiştirilmesi için Belediye Başkanımız Sayın Aslan Ali Bayık’a talepte bulunmuştuk. Bu talebimizi geri çevirmeyen ve vatandaşlarımızın isteklerini yerine getirdiği için teşekkür ediyorum’ dedi.

☀️

Şanlıurfa

6°C

Durum: Açık