MARAŞ YIKTI, URFA’DAKİ BİNA YIKILACAKMI! - NŞanlıurfa HaberNŞanlıurfa Haber MARAŞ YIKTI, URFA’DAKİ BİNA YIKILACAKMI! - NŞanlıurfa Haber

MARAŞ YIKTI, URFA’DAKİ BİNA YIKILACAKMI!

WhatsApp Image 2022 01 10 at 14.24.03

Mimari yapısı ile dünyanın en saçma binası olan Kahramanmaraş’taki İl Özel İdare binasında yıkım çalışması başladı. Aynı mimari özellikte Şanlıurfa’da da yapılan binanın yıkılıp yıkılmayacağı ise merak konusu oldu.

1994 yılında Kahramanmaraş’ta yapılan dünyanın en saçma binasında yıkım çalışması bu gün itibariyle başladı. Kahramanmaraş’ın merkezinde bulunan 18 katlı binanın yerine modern bir bina yapılacak.

WhatsApp Image 2022 01 10 at 14.26.30

Görselliği ile alay konusu olan bina Arama motoru Google’da ‘Dünyanın en saçma binası’ olarak yapılan aramada ilk sırada çıkıyor.

Kahramanmaraş’ta yıkımına başlanan binanın bir örneği de Şanlıurfa’da bulunuyor. Aynı mimari tarza yakın olan ve bir dönem İl Özel İdaresi olarak hizmet veren bina şimdilerde ise bir kısmı Eyyübiye Belediyesi ek hizmet binası ve Sosyal Güvenlik Kurumu olarak vatandaşlara hizmet veriyor.

WhatsApp Image 2022 01 10 at 14.24.03

Kahramanmaraş’taki bina yıkımına başlanılırken Şanlıurfa’daki binanın yıkılıp yıkılmayacağı ise merak konusu oldu. Yapı tarzı ile işlevselliğini kaybeden binanın Kahramanmaraş’taki bina ile aynı kaderi yaşıyor.

Şanlıurfa

9°C

Durum: Parçalı Bulutlu