Sağanak yağış felakete dönüştü - NŞanlıurfa HaberNŞanlıurfa Haber Sağanak yağış felakete dönüştü - NŞanlıurfa Haber

Sağanak yağış felakete dönüştü

8CF3CAEC 4854 46CB BFF3 523B13BCA679

Şanlıurfa etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle bir çok yol trafiğe kapandı.

Derelerde debilerin taşması sonucu para Karaköprü, haliliye,Viranşehir, Siverek,hilvan ve Bozova gibi ilçelerde sel felaketinin yaşandı.

A53CB811 9C5B 41DB A9A0 6DC83011CA1D

Ekipler yolların açılması ve olumsuzluklara karşı tüm önlemleri alarak teyakkuz durumdalar

Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada Salı günü Şanlıurfa’yı etkisi altına alan şiddetli sağanak yağış, beraberinde getirdiği çeşitli olumsuzluklarla birlikte 15.03.2023 Çarşamba gününde de etkisini göstermeye devam etmektedir.

EB5434F9 3EAD 416C A26B EDE4184A2118

Bu kapsamda; 15.03.2023 tarihinde ilimizdeki tüm okul kademelerinde eğitim ve öğretime bir gün ara verilmiş, kamu kurumlarında çalışan personellerimiz de idari izinli sayılmıştır.

Acil hizmetleri nedeniyle sağlık, AFAD, emniyet, jandarma, 112, karayolları, orman müdahale ve belediyelerde çalışan personeller bu kapsam dışında olup görevlerinin başında olacaklardır.

8AB31773 413E 4384 8C3B 786845B5F8C0

Yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı halkımızın dikkatli ve tedbirli olması için gereken tüm uyarılar resmî kanallarımız aracılığıyla yapılmaktadır. Dere ve kanal taşmaları meydana gelebileceğinden, dere ve kanal yatağı yakınında bodrum ve zemin katta ikamet eden vatandaşlarımızın evlerini boşaltması güvenlik tedbiri olarak önceliklidir. Tüm hemşehrilerimizin gelen uyarıları dikkate almaları ve harfiyen uymaları, kendi güvenlikleri açısından önem arz etmektedir.

Hava durumu bilgileri alınamadı. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.