Tunceli’de, 22 kişiyi uzun vadeli ev ve araç satın alma vaadiyle 60 milyon TL borçlandırdıkları tespit edilen 2 kişi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
Tunceli İl Jandarma Komutanlığı, uzun vadeli ev ve araç satın alma şirketinin Elazığ Şubesi’nde şube müdürü olarak görev yapan M.A. ve Portföy yöneticisi O.A. isimli şahısların şirket yönetmeliğinde belirtilen satış ve sözleşme esasları dışında kendilerine kar sağlamak amacıyla yanıltıcı bilgiler ve gerçeği yansıtmayan beyanlarla Dersim’de 22 kişiyi dolandırdıkları, bu şahısların sahte sözleşmeler düzenleyerek kampanya ve organizasyon ücreti adı altında şahısları 60 milyon TL borçlandırdıkları tespiti üzerine harekete geçti.
Jandarma ekipleri tarafından 6 Şubat tarihinde Tunceli merkezli Elazığ ilinde düzenlenen operasyonda 2 şüpheli şahıs, 2 cep telefonu, 9 flash bellek ile yakalandı.
Şahıslarla ilgili adli işlemlere başlandığı belirtildi.
UZUN VADELİ DOLANDIRICILIK: 2 GÖZALTI