ZABITADAN, STOKÇU DENETİMİ - NŞanlıurfa HaberNŞanlıurfa Haber ZABITADAN, STOKÇU DENETİMİ - NŞanlıurfa Haber

ZABITADAN, STOKÇU DENETİMİ

A598CD0B 9494 4033 817B BDF3761A677A

Şanlıurfa’da stokçuluğun önüne geçmek amacıyla denetimlerini artıran Zabıta ekipleri, Un bayileri ve depolarda denetim yaptı. Şüpheli buldukları faturaları ve stok ekstrelerini kontrol eden ekipler, Fabrika çıkış fiyatı ile depo satış fiyatlarını karşılaştırdı. Fahiş fiyat denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdüren Zabıtalar, elektronik faturaları tek tek kontrol etti.

0E605E56 3E64 42BC 9A8C B03F5D52686F

Yapılan denetimlerde Zabıta ekipleri un torbalarının son kullanma tarihlerini de tek tek kontrol etti. Zabıta ekipleri, denetimler sırasında esnaflara stokçuluk yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Çok sayıda işyerinin kontrol edildiği denetimlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Kent genelinde fahiş fiyat denetimi ve stokçulara yönelik çalışma başlattıklarını ve bu konuda zabıtalara talimat verdiğini anlatan Başkan Beyazgül, milletin canını yakan stokçuların canını yakacaklarını söyledi.

83B3477E 38A8 4ED6 B2B6 5DA4E84F43D3

Başkan Beyazgül, ‘’Biz Zabıtalarımıza talimat vermişiz. Cumhurbaşkanımızın bu icraatı doğrultusunda aynı icraat Şanlıurfa’da da devam edecektir. Stok yapan varsa canını yakacağız. Hiç bırakmayacağız. Bu milletin canını yakanların bizde canını yakacağız. Ve kusura bakmasınlar böyle bir dönemde var olan malzemeyi stok etmek yanlış bir şey olur. Biz bunu stokçulara söylüyoruz. Normal ticaret hayatını yapanlar için onlara saygımız var’’ dedi.

Tüketici Zabıta Birimi ekipleri, kent genelinde fahiş fiyat ve stokçuluğun önüne geçmek amacıyla denetimlerini sürdürecek.

Şanlıurfa

6°C

Durum: Parçalı Bulutlu