Zam Pazarlığı Eyleme Takıldı ! - NŞanlıurfa HaberNŞanlıurfa Haber Zam Pazarlığı Eyleme Takıldı ! - NŞanlıurfa Haber

Zam Pazarlığı Eyleme Takıldı !

306E96B4 0C30 49F4 9A96 C3938CACEB07

Memur-Sen’in 19 Ağustos’ta eylem kararı alması, 22 Ağustos ile ilgili beklentileri düşürdü. Bu gelişmeler, Ankara’da memur zam pazarlıkları hakem heyetine kalacak.

Hükümetin iki yıllık memur zam teklifi.

Hükümet, memurlar için “2022 yılı için ilk 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 6 ve enflasyon farkı. 2023 ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 6 ve enflasyon farkı” teklifini sundu.

Bu teklif başta Memur-Sen olmak üzere sendikalar ve memurlara tarafından yeterli bulunmadı.

Ve bu çerçevede, Memur-Sen 19 Ağustos’ta eylem yapma kararı aldı. Memur-Sen tarafından alınan eylem kararı kulislerde toplu sözleşmenin masadan ziyade hakem heyetine kalacağı şeklinde yorumlanmasına sebep oldu.

Memur-Sen’in sözleşme sürecinin tamamlanacağı 22 Ağustos’tan üç gün önce eylem kararı alması, hükümetin teklifini istenilen düzeyde revize etmek istemediği şeklinde yorumlandı.

Memur-Sen ile Çalışma Bakanlığı arasında yürütülen arka kapı diplomasisinden de, olumlu sonuçlar elde edilmedi.

☀️

Şanlıurfa

7°C

Durum: Açık