DOLAR 38,2860 0.04%
EURO 43,4603 -0.59%
ALTIN 4.058,18-2,22
BITCOIN 35927793,38%
Şanlıurfa
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

deneme bonusu veren siteler editorbet giriş editorbet giriş

Münbiç’te Ortak Devriye

ABONE OL
1 Kasım 2018 20:34
Urfa Haberleri Münbiç’te Ortak Devriye
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Münbiç kırsalında Türk ve ABD zırhlıları ortak devriye yapıyor. Milli Savunma Bakanı Akar, yaptığı açıklamada, “Suriye’nin kuzeyinde koridora asla izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ABD ordusu, Münbiç yol haritası çerçevesinde ilçede ortak devriye faaliyetine başladı.

TSK unsurları, 18 Haziran’dan bu yana 67 kez koordineli/bağımsız devriye faaliyeti icra etti. 68. devriye görevi için Türk ve ABD zırhlıları bugün öğle saatlerinde ilk kez ortak hareket ettiler.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ortak devriyenin başladığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Suriye’de kuzeyinde koridora asla izin vermeyeceğiz. Akar: “Münbiç’te yapılması gerekenlerden bir aşama daha geçildi. Sabırla bu ilişkiyi sürdürüyoruz, bunun sonuçlarının alınmasını bekliyoruz.”

Devriyeler, Münbiç Yol Haritası’nda belirlenen hedeflere ulaşana kadar devam edecektir” denildi.

Ortak devriyeden ilk fotoğraflar Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı.

jjVwNgr1OU2oIMh6zCM4NQ
Türkiye ve ABD arasındaki mutabakatın yol haritasına göre, devriyeler ilk etapta kent merkezinin dışında gerçekleşecek. Sonrasında YPG unsurlarının tamamının kent merkezinden çıkışı ve ağır sıilahların bölgeden uzaklaştırılması sağlanacak. Son aşamada ise Münbiç yerel yönetiminin Münbiçlilere emanet edilmesi süreci işleyecek.
sGmSR9HTW0OqReaa7P9sXg

Taraflar, ortak devriye öncesinde yürüttükleri eğitimleri 25 Ekim’de tamamlamışlardı.

Türk ve ABD askerleri çalışmayı Münbiç cephe hattı ile Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Cerablus ilçesini birbirinden ayıran Sacu Çayı’nın civarında yürütüyor.

ABD ve Türkiye, 4 Haziran’da YPG/PKK’nın Suriye’nin kuzeyinde Fırat Nehri’nin batısında işgal ettiği Münbiç’ten çekilmesi için mutabakat sağlamıştı.

Yol haritası, 4 Haziran’dan sonraki ilk 3 ay içinde ortak devriyelerin tamamlanıp, ilçe merkezindekiler dahil olmak üzere YPG/PKK’lıların bölgeden tümüyle çıkartılmasını, ardından ilçe merkezindeki askeri ve sivil meclislerin yeniden yapılandırılmasını öngörüyor.

ABD tarafı, yol haritasının henüz başlangıç aşamasında teknik gerekçeler ileri sürerek uzun bir gecikmeye sebep olmuştu.

1TvA34rPskCEpKh evq kw

En az 10 karakter gerekli