Urfa’da spotçular öğrencileri bekliyor

Urfa’da spotçular öğrencileri bekliyor

Üniversite sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler barınma sorununa çevrildi. Üniversitede öğrenci evinde yaşamak isteyenleri kiralık daire ve ev eşyalarının nasıl alınacağı sorunu bekliyor. Öğrencilerin, yıllardır değişmeyen tercihi ise spotçular, halk arasında bilinen tabiriyle ikinci el eşya satıcıları. Şanlıurfa’daki ikinci el ve spot eşya satan esnaf, iş yerlerine malzemeleri doldurarak dört gözle öğrencilerin gelmesini beklemeye başladı.

Bu yıl üniversitelerin birçoğunda akademik takvim 2 Ekim’de başlayacak. Yerleştirme sonuçlarına göre, yaklaşık 30 bin öğrencisi bulunan Harran Üniversitesinin lisans ve ön lisans programlarına 7 binden fazla yeni öğrenci yerleşti.

Yaklaşık 4 hafta sonra binlerce yeni öğrencinin ders başı yapacak olması, Şanlıurfa’da ikinci el eşya satıcılarını ve nakliyatçıları da hareketlendirdi. Kentteki spotçular,
dört gözle müşterisi olacak öğrencileri beklemeye başladı.

Urfa’daki bu mağazalar, uygun maliyetle ev döşemek isteyen öğrencilerin uğrak yerlerinden. Ancak artan maliyetler ev eşyalarına da yansımış durumda. Geçen yıl ortalama 8 bin liraya döşenen öğrenci evinin maliyeti bu sene 15 bin lirayı buluyor. 

BİHA