Yetim: Bir insanın kökeni, kültürü veya kimliği üzerinden ayrıştırılma yapılamaz

Yetim: Bir insanın kökeni, kültürü veya kimliği üzerinden ayrıştırılma yapılamaz

ŞUTSO  Başkanı  Yetim, iş insanı Rahmi Koç’un kamuoyunda tartışma yaratan açıklamalarına tepki gösterdi. Yetim, toplumsal kutuplaşmaya neden olacak söylemlerin kabul edilemeyeceğini belirterek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Mehmet Doğan Yetim, iş insanı Rahmi Koç’un kamuoyuna yansıyan ve Kürt kadınlarını hedef aldığı belirtilen açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yetim, yaptığı açıklamada söz konusu ifadelerin toplumun birlik ruhuna zarar verdiğini belirterek, “İş insanı Rahmi Koç’un kamuoyuna yansıyan, Kürt kadınını hedef alan ve toplumumuzun birlik ruhunu zedeleyen söylemlerini kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Türkiye’nin farklı kimlik ve kültürlerin yüzyıllardır bir arada yaşadığı bir ülke olduğuna dikkat çeken Yetim, Türklerin, Kürtlerin, Arapların, Çerkezlerin ve diğer tüm toplumsal kesimlerin ortak bir geçmişi ve geleceği paylaştığını ifade etti.

Bir insanın kökeni, kültürü veya kimliği üzerinden ayrıştırılmasının toplumsal barışa zarar verdiğini vurgulayan Yetim, Şanlıurfa’nın farklı kültürlerin ve kimliklerin huzur içerisinde bir arada yaşadığı kadim bir kardeşlik şehri olduğunu söyledi.

Toplumsal huzurun korunmasının ayrıştırıcı söylemlerle değil, karşılıklı anlayış ve ortak değerlere sahip çıkmakla mümkün olduğunu kaydeden Yetim, herkesin daha dikkatli ve sorumlu bir dil kullanması gerektiğini belirtti.