ÇEVRE ve Åžehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ÅŸehirlerde doÄŸru planlama yapılması gerektiÄŸini belirterek, “Åžehircilik alanında yapılan iÅŸler doÄŸru bir planlamayla yapılırsa, önümüzdeki yüzyıllarda insanlar rahat eder, yanlış iÅŸler yapılırsa, gelecek nesil çok çeker. O yüzden ÅŸehirlerimizi doÄŸru ÅŸekillendirmek gerekiyor” dedi.
Çevre ve Åžehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Åžanlıurfa’ya geldi. Bakan Özhaseki’yi GAP Havaalanı’nda; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet EÅŸref Fakıbaba, Åžanlıurfa Valisi Abdullah Erin, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Nihat Çiftçi, ilçe belediye baÅŸkanları ve partililer karşıladı. Uzun araç konvoyu eÅŸliÄŸinde önce Åžanlıurfa ValiliÄŸini ziyaret eden Bakan Özhaseki, Vali Abdullah Erin’den çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Burada açıklama yapan Bakan Özhaseki, ÅŸehirlerin doÄŸru planlamayla yapılması gerektiÄŸini belirterek, “Åžehircilik alanında yapılan iÅŸler doÄŸru bir planlamayla yapılırsa, önümüzdeki yüzyıllarda insanlar rahat eder, yanlış iÅŸler yapılırsa gelecek nesil çok çeker. Nihayetinde ÅŸehirleri bizler kuruyoruz. Kendi inancımızı, hayat biçimimizi ÅŸehre yansıtıyoruz, ama bir müddet sonra ÅŸehirler bizi dönüştürmeye baÅŸlıyor. Nasıl bir ÅŸehirde yaÅŸarsanız, o ÅŸehre benzemeye baÅŸlıyorsunuz. O yüzden ÅŸehirlerimizi doÄŸru ÅŸekillendirmek gerekiyor. Bu anlamda da bugün burada gerek toplantılar yapıp, oralarda konuÅŸmalar yaparak, bu iÅŸin ilgilisi arkadaÅŸların ufkunu açmaya çalışacağız. Gerekse çıkıp sokaklarda gezip ‘Neler yapılabilir?’ Bunları yerinde tartışacağız. Bakanlığımızla ilgili yapılabilecek alanlarda neler varsa, onları konuÅŸacağız” dedi.
‘İSTANBUL’DA ÇÖP DAÄžLARINDAN GEÇİLMİYORDU’
Belediyecilikte yapılan çalışmalara mazeret üretmeden çalışılması gerektiÄŸinin ifade eden Bakan Özhaseki, “Ben 1994 yılında baÅŸkanlığa baÅŸladım. BaÅŸladığımız yıllarda İstanbul’da çöp daÄŸlarından geçilmiyordu. Susuzluk had safhadaydı. Çöp birikintileri patlıyor, 40 kiÅŸi insanlar ölüyordu. Ama Allah’a hamdolsun bizim getirdiÄŸimiz hizmet belediyeciliÄŸi, yapılan çalışmalarla mazeret üretmeden, dürüstçe, doÄŸru çalışmalarla ÅŸehirlerimiz açığa çıktı” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Çevre ve Åžehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi Åžanlıurfa’da ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet EÅŸref Fakıbaba, “2004 yılında ilk belediye baÅŸkanı olduÄŸum yıllarda ÅŸehirciliÄŸi bana öğreten bir arkadaşımdır. Åžanlıurfa’ya hep emekleri olan bir kardeÅŸimizdir. Yaptığı her iÅŸten gerçekten çığır aÅŸmış ve müthiÅŸ baÅŸarılar elde etmiÅŸtir. Åžimdi aynı baÅŸarıyı Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı’nda sürdürüyor. Bir arkadaşım olduÄŸundan dolayı onunla gurur duyuyorum” diye konuÅŸtu.
Vali Abdullah Erin, ziyaret anısına Çevre ve Åžehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Balıklıgöl tablosu hediye etti. Bakan Özhaseki, Åžanlıurfa BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Nihat Çiftçi’yi makamında ziyaret ettikten sonra Balıklıgöl’deki Dergah Camisi’nde cuma namazını kıldı, ardından ‘Åžanlıurfa Kent Vizyonu Toplantısı’na katıldı.