DEDAÅž, Mardin’de elektrik borcunu ödemeyen çiftçilerin elektriklerini bu günden itibaren kesmeye baÅŸladı.
Dicle Elektrik’ten yapılan yazılı açıklamada, “Yaptığımız uyarılar, gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz birebir ziyaretlere ve tanıdığımız iyi niyetli tüm olanaklara raÄŸmen elektrik borcunu ödemeyen tarımsal sulama abonelerinin elektriÄŸi bu gün itibariyle kesilmeye baÅŸlandı. PeÅŸin para ile aldığımız ve her türlü kolaylığı saÄŸlayarak tüketimine sunduÄŸumuz bazı büyük toprak sahibi çiftçilerimiz ne yazık ki kullandıkları elektriÄŸin parasını ödemiyorlar. İki yıldır kullandığı elektriÄŸin parasını ödemeyen toprak sahipleri var. Bu nedenle daha önce duyurduÄŸumuz gibi borcunu ödemeyen tarımsal sulama abonelerinin elektriÄŸini bu günden baÅŸlayarak kesiyoruz. Borçlarını ödeyinceye kadar da elektrik vermemekte kararlıyız. Bu aboneler hakkında icra takibi de baÅŸlatacağız” denildi.
Elektriği kesilenlerin yaptığı tehditlerin şirketin kararlılığını etkilemeyeceği kaydedilen açılamada, bedeli ödenmediği için israf edilen elektriğin sistem dengesini bozduğu da kaydedildi.
Açıklamanın son bölümünde ise borcunu ödemeyenlerin, düzenli borçlarını ödeyen müşterileri de olumsuz etkilediÄŸine yer verilerek, yüksek tüketim sahibi bazı tarımsal sulama abonelerinin reaktif sistemleri takmadıklarından, ulusal elektrik bundan ÅŸebekesini olumsuz etkilediÄŸi de vurgulandı. –