DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22349891,44%
Şanlıurfa
34°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çöpler altın madeni işleticisi: Anagold Madencilik

Çöpler altın madeni işleticisi: Anagold Madencilik

ABONE OL
14 Şubat 2024 00:25
Urfa Haberleri Çöpler altın madeni işleticisi: Anagold Madencilik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anagold Madencilik, Çalık Grubu bünyesindeki Lidya Madencilik ile SSR madencilik ortaklığıyla kurulan bir şirket.

Anagold Madencilik’in internet sitesinde yer alan bilgilerde Çöpler Altın Madeni’nin “Dünya standartlarında” olduğu belirtiliyor ve şu bilgilere yer veriliyor:

“Çöpler Madeni’nde inşaat çalışmalarına 25 Ekim 2009 da düzenlenen açılış töreni ile başlanmış, 22 Aralık 2010 yılında ilk altın dökümü gerçekleşmiştir.

Anagold Madencilik, 2000 yılında kurulmuş, günümüzde SSR Mining ve Lidya Madencilik şirketlerinin ortaklığı olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

SSR Mining şirketi

Merkezi Kanada’nın Vancouver kentinde bulunan SSR Mining Inc’in Kanada ve ABD’de yönetim ofisleri var. Şirket ABD, Türkiye, Kanada ve Arjantin’de bulunan dört üretim sahasından altın çıkarıyor. Son üç yılda, faaliyette olan dört varlığın toplamı yılda ortalama 700.000’den fazla altın eşdeğeri ons üretmiştir.

SSR Madencilik’in ayrıca Bolivya’da gümüş madeni de işletiyor.

SSR Mining Inc. Nasdaq Borsası ve Toronto Borsası’nda SSRM, Avustralya Borsası’nda ise SSR sembolü altında işlem görüyor.

Lidya Madencilik

Lidya Madencilik, Çalık grubunun Alacer Gold ile 2009 yılında Türk madenciliğinin ilk büyük uluslararası iş birliğini gerçekleştirmesinden sonra 2010 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Alacer Gold, 2020 yılında SSR Madencilik tarafından satın alınan bir şirket.

Lidya Madenciliğin internet sitesinde, iki şirket arasındaki anlaşmaya göre Lidya Madencilik’in Çöpler Altın Madeni’nin 20’sine ve geniş bir arama portföyünün de yüzde 50’sine ortak olduğu belirtiliyor.

Şirketin internet sitesinde şu bilgiler yer alıyor:

“Çöpler, 2011 yılında oksitli cevherde faaliyetlerine başlarken, ortaklar Türkiye’de başka projeler geliştirmek amacıyla 50/50 ortak iştirak şirketleri kurdu. Kurulan iştiraklerden olan Polimetal Madencilik, Lidya tarafından yönetilerek, Türkiye’de yer alan altın ve bakır sahalarını geliştirmek amacı ile 2012 yılında çalışmalarına başladı.

Lidya bünyesindeki Polimetal ekibi, arama faaliyetlerinin ikinci yılında, Mayıs 2013’te Balıkesir’de yer alan Gediktepe projesini keşfetti. Proje, fizibilite aşamasına dek 50/50 olacak şekilde geliştirildi ve çok yakın zamanda ortaklar karşılıklı anlaşarak projeyi yüzde 100 Lidya bünyesinde birleştirmek üzere bir anlaşma imzaladı.

2014 yılında, Aegean Metals ‘i satın alan Mariana Resources, Lidya ile Hod Maden projesini kapsayan bir earn-in anlaşması imzalamak maksadıyla temasa geçti. Lidya çalışmaları neticesinde yapılan sondaj programları ile elde edilen   çarpıcı sondaj sonuçları ile madencilik camiasının dikkatini çeken arama programına karşılık sahanın %70’ini kazandı.

Lidya arama ve proje geliştirme faaliyetleriyle ilgilenirken Alacer, Çöpler’in oksit faaliyetlerini başarılı bir biçimde yürüttü ve madeni Avrupa’nın en büyük altın madenlerinden birine dönüştürmek üzere sülfür tesisini inşa etti.

Madencilik sektöründe on yılı tamamlayan, Çöpler’in başarı öyküsünün bir parçası olmuş, 2 önemli maden keşfine öncülük etmiş ve yeni projeleri geliştirip, 2 saygın Kuzey Amerikalı madencilik şirketiyle ortaklık kurarak, uluslararası madencilik camiasıyla ve finans kurumlarıyla güçlü ilişkiler edinmiş olan Lidya, Avrasya’nın en değerli ve saygın madencilik şirketi olma vizyonunu gerçekleştirmek amacıyla Orta Asya, Balkanlar ve Afrika’daki altın ve bakır sahaları üzerine bir portföy inşa etmektedir.”

Kaynak: Ajans Bizim

En az 10 karakter gerekli